Leerlingenraad

20180711 141244 resized

De leerlingenraad!  

Wat doen wij: We bedenken leuke dingen voor school, we overleggen veel.

We hebben ongeveer 5 vergaderingen per jaar en kijken wat beter kan!

Zo hebben we gezorgd voor een schoner schoolplein, prullenbakken op het plein, tosti-dag en willen we zorgen voor een duikelrek en bomen op het plein!

 

 

we want you

Aan alle leerlingen van groep 5,6,7 en 8,

Betreft: uitnodiging voor de leerlingenraad.

Lijkt het jou leuk om mee te praten over schoolfeesten zoals Kerst & Sinterklaas? Of over de schoolregels? Heb jij ideeën over hoe we de school leuk kunnen aankleden? Zou jij je willen inzetten voor goede doelen? En nog veel meer….?

DAT KAN!

Meld je aan voor de leerlingenraad!

Hoe doe ik mee?
Je geeft aan je leerkracht door dat je mee wilt doen. Thuis bereidt je een toespraak voor. Er komt een verkiezingsdag waarop je een toespraak gaat houden. Je vertelt dan welke goede ideeën en verbeterpunten je hebt. De kinderen van je klas kunnen dan op jou stemmen.
Uit iedere groep van groep 5/6/7 en 8 komen twee kinderen in de leerlingenraad. In totaal dus 8 leerlingen.

Wat ga ik doen als ik in de leerlingenraad zit?
Ongeveer 5 keer per jaar praat je met elkaar over ideeën en verbeterpunten. Je probeert ook oplossingen te bedenken hoe iets anders kan. De locatiecoördinator zit hierbij en helpt de leerlingenraad. Van de vergaderingen maken jullie een verslag en jullie ideeën worden meegenomen naar de teamvergaderingen van de meesters en de juffen. Op deze manier kan het team nadenken over jullie voorstellen en meenemen in de beslissingen.

Opgeven doe je zo spoedig mogelijk, maar vóór 5 oktober.
Schrijf voor 5 oktober een stukje waarin je vertelt wat je ideeën zijn en waarom je geschikt bent voor de leerlingenraad. Dit mag je inleveren bij juf Mindou.

Op donderdag 12 oktober is de verkiezing. Deze verkiezing wordt in iedere groep gehouden. De eerste bijeenkomst is op woensdag 18 oktober.

Heb je vragen over deze brief of over de leerlingenraad? Stel je vragen dan aan de leerkracht.
Graag tot ziens in de leerlingenraad!