Gezonde school

gezonde s

Gezonde school

Onze school is officieel een Gezonde School op het gebied van sport&bewegen en welbevinden. Mede door het gebruik van de methode 'Happy Kids'.

Appels2

Schoolfruit

De Meerpaal doet mee aan EU-Schoolfruit. Op onze vaste 'gruitdagen' woensdag, donderdag en vrijdag van november tot april krijgen de kinderen fruit en groente voor de ochtendpauze.
Het aanbod zal gevarieerd zijn, lekker, leerzaam en gezond. Kinderen ontdekken nieuwe smaken, leren meer over waar ons eten vandaan komt en krijgen vezels, vitamines en mineralen binnen.

Op de schoolfruitdagen nemen de kinderen alleen drinken mee.

Op de andere dagen stimuleren we een gezonde snack. Hieronder een paar alternatieve ideeën zodat u maandag en dinsdag niet met de handen in 't haar zit wanneer uw kind een appel of peer weigert mee te nemen:
- Snoeptomaatjes
- Worteltjes
- Snackpaprika
- Komkommer

Wij zullen het gaan merken op school: zien eten, doet eten (inside information: de smaken van kinderen thuis en op school verschillen soms echt enorm ;).

Meer informatie vindt u op: www.euschoolfruit.nl

Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.