Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Sociaal Wijkteam

Het sociaal wijkteam De Fryske Marren


Bij de gemeente de Fryske Marren kunt met al uw vragen over zorg, werk en jeugd terecht bij het sociaal wijkteam. In dit team zitten hulpverleners die samen met u bekijken hoe uw hulpvraag het beste kan worden opgelost. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan vragen over schulden, omgaan met kinderen, problemen met uw kind op school, vragen over echtscheiding, vragen over het vinden van werk of huiselijk geweld.


Zo werkt het sociaal wijkteam
Hebt u een vraag of hulp nodig op dan kunt u contact opnemen met het sociaal wijkteam via het telefoonnummer van gemeente De Fryske Marren 14 05 14 (zonder kengetal). Ook kunt u op school bij de individueel begeleider aangeven dat u graag een gesprek met het sociaalwijkteam wilt hebben.
Het sociaal wijkteam maakt zo snel mogelijk een afspraak met u om met u in gesprek te gaan. Samen met u wordt uw (hulp)vraag besproken. Wat is uw vraag, wat heeft u zelf al gedaan en kunt u nog doen en wat kan het sociaal wijkteam voor u betekenen? In het wijkteam zitten hulpverleners die gespecialiseerd zijn in hulp aan ouders en kinderen, maar ook specialisten op het gebied van schuldhulpverlening en werk en inkomen. Zij zoeken samen met u naar een oplossing die past bij u én uw gezin.


Contact met het sociaal wijkteam
Het sociaal wijkteam is van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 09.00 - 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 14 05 14 (zonder kengetal). Ook via mail kunt u het sociaal wijkteam bereiken: sociaalwijkteam@defryskemarren.nl of per post: Gemeente De Fryske Marren, t.a.v. het sociaal wijkteam, Postbus 101, 8500 AC Joure.
Op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl/zorg vindt u meer informatie over het sociaal wijkteam en over de thema's werk & inkomen, zorg & ondersteuning en jeugd & gezin.